top of page

LOOKING FOR GUIDANCE?

Book Free Website Consulting

Edulliset verkkosivut ravintolalle

Updated: Jan 29

Kuinka rakentaa erottuvat mutta edulliset verkkosivut ravintolalle? Ravintoloiden ja kahviloiden määrä on ollut huimassa kasvussa viime vuosien aikana. Joukosta erottuminen saattaa viedä aikaa ja rahaa, jos verkkomainonta ei ole hallussa. Aloittavalle yrittäjälle on olemassa monia palveluita verkkosivujen pyörittämiseen, mutta kuinka löytää sopiva palvelu juuri teidän budjetillenne?


Näppärimmät yrittäjät naputtelevat sivut itse käyttäen yleisimpiä alustoja kuten Wordpress, joka pyörittää jo jopa 30% maailman nettisivuista, tai Wix ja Squarespace, jotka ovat yltäneet suureen suosioon helppokäyttöisyytensä ansiosta. Yksinkertaiset nettisivut saa usein pienellä vuosi- tai kuukausimaksulla. Alustasta riippuen yllättäviä lisäkuluja saattaa kuitenkin syntyä erillisistä lisäosista ja palveluista, joista yleisimpiä ovat verkkosivujen valmiit design-paketit, sähköposti, integroitu sosiaalinen media kuten sivulle upotettu Facebook tai Instagram, sähköpostilistat, pöytävarausjärjestelmät tai erilaiset markkinointityökalut. Oikeaa ratkaisua punnitessa kannattaa miettiä mitä kaikkea ravintolan verkkosivuilla tulisi olla asiakasryhmän tavoittamiseksi ja myynnin kiihdyttämiseksi.



edulliset verkkosivut ravintolalle


Suurin osa asiakkaista etsii verkosta ravintolan aukioloaikoja, yhteystietoja tai ruokalistoja, joten nämä tulisi olla nopeasti löydettävissä verkkosivuilta sekä helposti käytettävissä. Liian usein näkee hitaasti latautuvia ja epäselviä ruokalistoja, jotka usein karkoittavat asiakkaat jo 5 sekunnin odottelun jälkeen.

Toiseksi etsityin palvelu ravintolan verkkosivuilla on pöytävarausjärjestelmä. Erittäin suosituksi havaittu nettivarausjärjestelmä on suositeltava lisä verkkosivuille. Toiminto pitää sisällään oman varausjärjestelmän pöytävarauksille tai vaihtoehtoisesti sivuille integroitavan palvelun kuten TableOnline, Bookatable tai Quandoo. Nettivaraus on erityisesti suomalaisten mieleen, jotka usein mieluummin varaavat pöytänsä netistä kuin soittavat hälyiseen ravintolaan. Netistä varaaminen tekee pöytävarauksen helpoksi myös turisteille. Näiden lisäksi verkkosivuilta olisi hyvä löytyä linkit sosiaalisen median sivuille, sähköpostilista asiakkaiden tavoittamiseen, sähköinen varausjärjestelmä pöytävarausten tekoon sekä uutissivusto pyhistä ja tarjouksista tiedottamaan.

Valmiin asiakaskunnan omaava ravintoloitsija pärjää hyvin peruselementit omaavilla nettisivuilla, mutta jos tavoitteena on myynnin kasvu, ravintola on juuri avattu tai tarkoituksena on rakentaa laajempaa imagoa yritykselle, on hyvä lisätä sivuille orgaanista näkyvyyttä lisääviä ominaisuuksia kuten blogi, kuvapankki, yhteydenottolomake sekä verkkokauppa lahjakortteja ja oheistuotteita varten. Visit Finlandin mukaan myös turismi on nostanut päätään Suomessa viime vuosina ja sille povataan kasvua vielä tulevillekin vuosille. Turistit ovat mainio kohderyhmä ravintoloille, ja näin ollen verkkosivujen eri kieliversiot saattavat tuoda huomattavia lisätuloja.


Hyvin rakennetut verkkosivut löytyvät helposti hakukoneista, toimivat useilla laitteilla kuten tabletit ja älypuhelimet, sekä latautuvat nopeasti. Mobiilioptimointi on tärkeää huomioida verkkosivuja rakentaessa, sillä jopa 70% sivujen kävijöistä tehdään mobiililaitetta käyttäen. Verkkosivujen nopeuteen vaikuttavat muun muassa sivun rakenne, kuvien koko ja käytettävä alusta. Esimerkiksi Google luokittelee sivuja hakutuloksissaan latausnopeuden perusteella avainsanojen ja muiden tekijöiden lisäksi.

Jos omat tekniset taidot eivät riitä verkkosivujen rakentamiseen, lisäsin verkkokauppaamme valmiit verkkosivu-paketit ravintoloille, joihin sinun tarvitsee lisätä vain halutessasi omat kuvat, päivittää ruokalista ja ravintolan perustiedot. Joten suuntaa verkkokauppaamme, etsi ravintolallesi sopiva paketti, täytä tiedot ja säästä aikaa ja rahaa varsinaiselle liiketoiminnalle.


Ota yhteyttä, jos kaipaat juuri tarpeisiisi räätälöityä ratkaisua tai tarvitset konsultointia verkkosivujen hankinnassa.


2 views0 comments
bottom of page